Alle monner drar & Mange bekker små

Ordet "monn" i uttrykket "Alle monner drar", betyr økning eller tilvekst - og at ALLE tilvekster drar, er viktig å huske på i et pengesmart tankesett. Selvsagt vil draeffekten være ulik, men å konkludere med at alle effektene (tilvekstene, økningene) bidrar er utvilsomt.

Så om det da er en månedlig besparelse på 20, 200 eller 2000 kroner faller alle i sekken for "alle monner". I et pengesmart liv er det selvsagt lønnsomt å angripe de største utgiftspostene for å se om det er mulighet for å finne et sparepotensiale - likevel er det viktig å ha i minne at et annet forslitt uttrykk også gjelder i et pengesmart liv; nemlig at "Alle bekker små, gjør en stor å(elv)".

Kombinert er disse eksplosive.

Alle drar; og de små må være med! Det er ikke alene en stor besparelse som er lykken, lykken er å søke i hele feltet - og selv et lite beløp spart skal man være fornøyd med.

I dag er jeg derfor fornøyd med å ha knepet inn 30 kroner per måned på mobilutgiftene på å skifte til Chili Mobil. Jeg har tidligere omtalt Banzai som mobilleverandør (som jeg har brukt fram til nå), og har for så vidt ikke noe å utsette på dem, men i en verden med valgfrihet og tilsynelatende like produkter, er det som man sier i mange reklamer; "hvorfor betale mer?".


Det betyr altså at jeg heretter ikke skal betale mer enn 249 kroner per måned for 5GB-abonnementet jeg har bruk for. Banzaiprisen var 279, så besparelsen er som sagt 30 kroner. Ikke mye, men likefullt både et "monn" og en "bekk". Knuser man litt tall og ser litt større på det, går årsprisen ned fra 3348,- til 2988,-, en reduksjon på 360 kroner. Ytterligere knusing viser at prisen går ned med nesten 11%, et tall som bør motivere til endring, uavhengig av førpris. En rabatt på 11% på hvilken som helst vare er en grei deal.

Så, 360 kroner er ikke allverden, men fyller som sagt rollen som både monn og bekk, derfor skal man ta med seg alle slike. At det er enkelt og smertefritt å bytte selskap er en bonus, så da er det bare å håpe på og regne med at det nye selskapet er like godt som det forrige.

Etiketter: , , , ,